Terug naar overzicht

Waarom wireframes niet mogen ontbreken tijdens jouw project

Press releases / Pim de Wringer

Bij Typify werken we graag met wireframes. Voor aanvang van een project merken we dat er vaak nog wat onduidelijkheid heerst over wireframes. Wat is een wireframe? En waarom mag een wireframe niet ontbreken tijdens jouw project? We leggen het je graag uit.

 

Wat is een wireframe?

 

Bij Typify noemen we een wireframe vaak de blauwdruk van een website. In feite is het een digitale schets waarin je de structuur, navigatie, interactie en functionaliteiten vastlegt. Grafisch bestaat het wireframe uitsluitend uit grijstinten en vlakken. Dit is erg belangrijk. Bij wireframes gaat het namelijk om de inhoudelijke structuur en of alle functionaliteiten een logische plaats binnen de site hebben. Hierbij wil je nog niet afgeleid worden door kleur, typografie en verdere elementen uit de huisstijl. In deze fase is de ‘persoonlijke smaak’ van een klant nog onbelangrijk. Een wireframe moet duidelijk zijn. Niet mooi.

Enthousiast?

Wij staan voor jou klaar! Als full service digital agency combineren wij jouw kennis van de markt met onze kennis van de digitale wereld. Neem contact op en start jouw transformatie.

Hans Nagtegaal
Managing Director
Michel Smits
Commercial Director