Terug naar overzicht

PostNL

Early Warning System voor pakket bezorging
140%
More sales
2021
Date
2+
Sites

Client

PostNL bezorgt naast pakketten ook veel plezier, want wie wordt er nu niet gelukkig van een op tijd bezorgd pakketje? Al ruim twee eeuwen lang zorgt PostNL ervoor dat wij post ontvangen en kunnen versturen binnen Nederland, maar ook daarbuiten. Om klanten nog beter van dienst te zijn, is PostNL continu bezig om de dienstverlening te optimaliseren. Een platform waardoor de postbezorging nog efficiënter wordt zou wel geniaal zijn, toch?

Challenge

PostNL is afhankelijk van een aantal factoren om de wereldwijde postbezorging zo goed mogelijk te laten verlopen. Zo kunnen bepaalde gebeurtenissen in de wereld invloed hebben op het bezorgingsproces. Om toekomstige vertragingen voor te zijn, was PostNL op zoek naar een partij die haar kon voorzien van een slim Early Warning System dat incidenten zo snel mogelijk herkent en de impact hiervan op de bezorging voorspelt.

Solution

Wij hebben voor PostNL een algoritme bedacht om deze wereldwijde events via een machine-learning driven model te monitoren aan de hand van historische data. Rellen, natuurrampen of politieke instabiliteit, alles wat de postbedeling kan beïnvloeden wordt getraceerd. De meldingen zijn realtime en zichtbaar in een (webbased) dashboard. Het systeem maakt onderscheid in diverse zoektermen en verzamelt nieuwsgegevens via een API die de bezorgtijd van PostNL kunnen beïnvloeden. PostNL is hierdoor in staat om het wereldwijde bezorgingsproces te verbeteren door problemen op voorhand inschatten. Zij speelt hier vervolgens op in door bijvoorbeeld omleidingsroutes te bedenken. Ondanks alle wereldwijde incidenten heb jij nu je pakket alsnog op tijd binnen!

 

Vragen?

Pim de Wringer
Team Lead Development