Terug naar overzicht

Eline

Real-time verbruik meten
120%
More sales
2021
Located
3+
Sites

Client

Verhuurders willen zo efficiënt mogelijk energie leveren, voldoen aan de geldende wetgeving en hun klanten niet te veel rekenen voor energie. Huurders willen niet te veel betalen. En al helemaal niet als de energiekosten worden gedeeld door het aantal woningen. Als jij veel minder gebruikt dan je buurman, is dit natuurlijk niet eerlijk.

Problem

Vanuit ASG kregen we de opdracht een oplossing te bedenken en te bouwen waar een duidelijk overzicht van gebruik en efficiëntie van energie binnen wooncomplexen wordt getoond voor huurders en woningbouwverenigingen.

Solution

Onze oplossing? De Eline applicatie! De applicatie geeft op elk moment van de dag inzicht in verbruik, rendement en storingen in energielevering. Daarnaast ontvangt Eline real-time informatie van vele meters binnen gebouwen en individuele woningen. Met behulp van een big data database wordt iedere 5 seconden al deze informatie verzameld en verwerkt. Waar bestaande spelers in deze markt verre van transparant zijn, zorgt Eline voor duidelijkheid en overzicht.


Woningbouwverenigingen ontlopen boetes voor het niet voldoen aan de warmtewet, huurders betalen minder voor hun energie en storingen zijn sneller opgelost. Aan alle kanten wordt bespaard! Met Eline zijn we in staat om zenders/sensoren op elke radiator te plaatsen, zodat we precies kunnen uitlezen wat elke woning verbruikt. Veel eerlijker dus! We zagen zelfs een daling in verbruik omdat mensen nu bewust zijn van hun verbruik. 

Design

Dit is tekst over design

Vragen?

Pim de Wringer
Team Lead Development