Digitale transformatie

Als we willen kunnen we elke moment van de dag met de hele wereld in contact staan. De grenzen zijn inmiddels verdwenen en we zijn niet meer afhankelijk van tijd en plaats. Daarmee is ook het geduld verdwenen en de verwachting gestegen. Zaterdagmiddag? Acht uur ’s avonds? Iedereen kan toch gewoon reageren? Organisaties, de overheid en bedrijven kunnen toch ook gewoon bereikbaar zijn? Dat verwachten we tegenwoordig wel, maar de meeste organisaties zijn nog helemaal niet zo ver. Om dat te bereiken, is er dus een digitale transformatie nodig.

Wat is digitale transformatie?

Wat is digitale transformatie? Wat bedoelen we als het hebben over digitale transformatie? Dit begrip zorgt vaak voor verwarring, dus we scheppen graag wat duidelijkheid. Voor Typify betekent de digitale transformatie een volgende stap in de technologische ontwikkeling van een organisatie.

Deze transformatie betekent ook dat er veel verandert binnen de organisatie. De manier waarop mensen werken, samenwerken en met elkaar omgaan zal een nieuwe vorm moeten aannemen. De “zo doen we het altijd” methode gaat niet meer op.

Een digitale transformatie is dus eigenlijk gewoon een veranderend proces. Nu digitale technologieën een belangrijkere rol spelen in de samenleving, zullen organisaties wendbaarder en digitaler moeten zijn. Tijdens de gehele customer journey zal de klant centraal staan. Elke organisatie is anders, heeft andere wensen en eigen ambities. Onze kennis en ervaring zal ervoor zorgen elke transformatie soepel verloopt en aansluit bij de digitale toekomst.