UI & UX design

Je hebt deze 2 termen ongetwijfeld weleens voorbij zien komen maar wat betekent het nou eigenlijk. Wat maakt User experience design (UX) en User interface design (UI of IXD) nou zo belangrijk?

UX Design

UX staat voor User Experience. Dit is het gevoel dat de bezoeker krijgt bij het bezoeken van de website of app.  Hoe beter de gebruikservaring, hoe positiever het gevoel bij de klant.

Klanten die een goed gevoel hebben bij een bedrijf, komen terug. Terugkerende bezoekers betekent conversie. Verkopen, invullen van het contactformulier of inschrijvingen; dit is allemaal te danken aan het UX-design. Een goede UX-designer, en die hebben wij, denkt aan logische transities, mooie animaties en een slimme front-end.

UI Design

UI staat voor “User Interface”. Hierbij staat de gebruiker centraal en letten we vooral op kleurgebruik en consistentie van de elementen. Dat wil zeggen dat we rekening houden met de gebruiker en wat ze gewend zijn.

De meeste websites zijn op een bepaalde manier ingericht en bezoekers zijn die indeling gewend geraakt. Je kunt “anders” willen zijn en het allemaal omgooien of je kunt de website gebruiksvriendelijk maken.

Bepaalde elementen, zoals social media icoontjes of een envelop naast een mailadres komen op heel veel websites terug en zijn dus herkenbaar. Om het eigen te maken, verwerk je deze in de huisstijl van het bedrijf en de stijl van het merk.

Wil je meer weten over UX en UI design?    Laten we afspreken!