Ontdek de verhalen achter ons werk

Redesign met internationaal karakter

Instituut Clingendael heeft een online ambitie die past bij het internationale karakter. Met de nieuwe Clingendael website lanceerden we een nieuwe digitale wereld die eenheid uitstraalt en in een oogopslag duidelijk maakt wat Clingendael doet. En belangrijker nog, wat ze kunnen betekenen voor de bezoeker.

The best design is the simplest one that works. - albert einstein

Albert Einstein (Ulm, 14 maart 1879 – Princeton (New Jersey), 18 april 1955) was een Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige van Joodse afkomst. Hij wordt algemeen gezien als een van de belangrijkste natuurkundigen uit de geschiedenis. In het dagelijks leven is de naam Einstein synoniem geworden met grote intelligentie.

Meer pizzabezorgers voor Domino's

In de toekomst zal Domino’s Pizza robots gebruiken om pizza’s te bezorgen. Tot die tijd heeft Domino’s pizza voldoende bezorgers nodig die op hun scooter of fiets de stad doorkruizen. Om meer nieuwe werknemers aan te trekken, hebben we een apart Drupal-platform, ‘Domino’s Job’s, ontwikkeld.
Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works. - Steve jobs
Steven Paul "Steve" Jobs was de medeoprichter en topman van Apple. Jobs wordt beschouwd als een pionier van de computerindustrie. Hij nam een grafische gebruikersomgeving met vensters en muis op in de Apple Lisa. Jobs was ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van OS X.

Benedictijnse monniken online

Om deel uit te maken van de digitale toekomst had de website van Sint-Adelbertabdij een update nodig.
Success is the fire and how big you can make it burn? - Silas Adekunle
Silas Adekunle is de founder en CEO van Reach Robotics. Zij ontwikkelen de eerste gaming robots ter wereld. Adekunle heeft recent een droomdeal met Apple gesloten.

Vacaturewebsite met nieuwe huissstijl

PharmaLead is het grootste detacheringsbureau voor apothekers en apothekersassistenten.
There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for. - Milton Glaser
Milton Glaser is een Amerikaanse grafisch vormgever. Bekend werk van Glaser is het I ❤ NY logo, psychedelische Bob Dylan poster en het Brooklyn Brewery logo.

Digital magazine voor Bax Music

Bax- shop is de grootste online muziekwinkel van de Benelux. Het bedrijf groeit hard en was op zoek naar een onlinestrategie die aansluit bij haar ambitie.
Digital design is like painting, except the paint never dries. - Neville Brody
Neville Brody is een Engelse grafisch vormgever, typograaf en Art Director. Brody is bekend van zijn werk voor The Face magazine, Arena magazine en covers voor diverse artiesten.

Internationaal platform voor juristen

Knowledge Platform Security & Rule of Law (KPSRL) is een online ontmoetingsplaats voor juridische experts gespecialiseerd in conflictgebieden.
I strive for two things in design: simplicity and clarity. Great design is born of those two things. - Lindon Leader
Lindon Leader is een Amerikaanse grafisch vormgever. Leader's design zijn in vele internationale magazines gepubliceerd. Een van zijn bekendste logo's is het logo van FedEx.

Moderne e-commerce omgeving

Van Gils staat sinds 1948 bekend om zijn stijlvolle pakken. Nu mannen ook steeds meer online shoppen, werd het tijd voor een moderne e-commerce omgeving.
Get rid of everything that is not essential to making a point. - Christoph Niemann
Christoph Niemann is een Duitse illustrator, grafisch vormgever en auteur van verschillende (kinder)boeken. Zijn werk heeft op de cover gestaan van tijdschriften als The New Yorker, Atlantic Monthly, The New York Times Magazine and American Illustration.

Uitwisselingsstudenten systeem

De International Pharmacy Student Federation is opgezet voor én door studenten in de farmaceutische industrie wereldwijd.
It always seems impossible until it's done. - Nelson Mandela
Nelson Rolihlahla Mandela was een Zuid-Afrikaans anti-apartheidsstrijder en politicus. Vanaf 1944 was Mandela betrokken bij de strijd van het Afrikaans Nationaal Congres (ANC) tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak hij opgepakt en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd. In 1993 kreeg Mandela de Nobelprijs voor de Vrede. In 1994 werd Mandela gekozen tot president van de Republiek Zuid-Afrika.

Actieagenda voor PSI

Voor een gloednieuwe conferentie had PSI, een initiatief van Buitenlandse Zaken, een platform nodig. Hiermee wilden ze het initiatief promoten en terugkoppeling ontvangen.
Recognizing the need is the primary condition for design. - Charles Eames
Charles Eames was een Amerikaans ontwerper, architect en filmregisseur. Hij is samen met zijn tweede vrouw Ray verantwoordelijk voor vele klassieke ontwerpen uit de 20e eeuw.

Werk online tentoonstellen

De nieuwe website van Stichting Huub Oosterhuis Fonds draagt de ideologie, maatschappelijke betrokkenheid en het werk van Huub Oosterhuis over aan de nieuwe generatie.
Simplicity is the ultimate sophistication. - Leonardo da Vinci
Leonardo da Vinci was een architect, uitvinder, ingenieur, filosoof, natuurkundige, scheikundige, anatomist, beeldhouwer, schrijver, schilder en componist uit de Florentijnse Republiek, tijdens de Italiaanse renaissance. Hij wordt gezien als het schoolvoorbeeld van het renaissance-ideaal van de homo universalis en als genie.

Digitaal Almanak

De Rotterdamse studentenvereniging SSR kent een rijke geschiedenis. Het 100-jarig jubileum in 2018 werd groots gevierd met het uitbrengen van een almanak, aangevuld met een e-manak.
Make it simple, but significant. - Don Draper
Don Draper is een fictief personage en de hoofdrolspeler van de serie Mad Men. Een drama over een van de meest prestigieuze reclamebureaus van New York in het begin van de jaren zestig.

Uitdager in de energiebeheer

We kunnen niet zonder energie, maar toch willen we daar niet meer voor betalen dan nodig is. Wij niet, maar de woningcorporaties ook niet. Typify heeft in samenwerking met ASG Nederland de oplossing gebouwd!

The Internet is becoming the town square for the global village of tomorrow. - Bill Gates
William Henry (Bill) Gates III is een Amerikaans ondernemer en filantroop. Gates is vooral bekend als boegbeeld en medeoprichter van de firma Microsoft.

Uitgeslapen e-Commerce platform

Alle kinderen moeten natuurlijk in een bed van Misterbed slapen. Om dat mogelijk te maken is de webshop gemoderniseerd en is er een online marketingplan opgezet.
I get a buzz from breaking the rules. - Anne-Marie Imafidon
Anne-Marie Osawemwenze Ore-Ofe Imafidon is een Brits wonderkind voor wiskunde en informatica. Imafidon is oprichter en CEO van Stemettes, een onderneming die banen in Science, Technology, Engineering, and Math onder vrouwen promoot.

Helder nieuw concept

IJzer met handen breken. VandeGrijp gaat tot het uiterste en zorgt altijd voor het beste resultaat. Een perfecte match voor Typify.
Everything is design. Everything! - Paul Rand
Paul Rand was een Amerikaanse art director en grafisch vormgever. Rand is bekend van zijn logo's voor IBM, UPS, Enron, Morningstar, Inc., Westinghouse, ABC, and NeXT. Hij was één van de eerste vormgevers die 'the Swiss Style' omarmde in grafische ontwerpen

Real-time informatie meten

Eline: de energie oplossing voor huurders en woningbouwverenigingen. Het is heel simpel. Verhuurders willen natuurlijk zo efficiënt mogelijk energie leveren, voldoen aan de geldende wetgeving en hun klanten niet te veel rekenen voor energie.
Creativity is nothing but a mind set free. - Torrie T. Asai
Torrie Asai is een blogger & grafisch ontwerper uit LA met veel inspiratie en een leuke persoonlijkheid die luid en duidelijk naar voren komt in haar mooie typografische doodles.

Een gezonde nieuwe look

De producten van Masquelier's bevatten een van de krachtigste antioxidanten, namelijk OPC. Deze voedingssupplementen versterken vitamine C en vitamine E; en kunnen worden ingezet bij een verminderde doorbloeding, een verhoogde stofwisseling of ontstekingen.
To define is to limit. - Oscar Wilde
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde was een schrijver, dichter en estheet van Ierse afkomst die een groot deel van zijn leven in Engeland heeft gewoond. Tijdens zijn studententijd in Oxford werd hij bekend door zijn rol in de esthetische en decadente beweging. Hij liet zijn haar groeien, toonde publiekelijk minachting voor de ‘mannelijke’ sporten, en versierde zijn kamer met pauwenveren, lelies, zonnebloemen, Chinees porselein en andere objets d’art.

Verschillende doelgroepen bedienen

Exin is het exameninstituut van de ICT. Het doel van de nieuwe website was om de verschillende doelgroepen goed te bedienen.
Socrates said, “Know thyself.” I say, “Know thy users.” And guess what? They don’t think like you do. - Joshua Brewer
Joshua Brewer grafisch, interactie UX product designer. Momenteel is bij Design Fund adviseur voor verschillende startups. Daarvoor was hij Principal Designer bij Twitter, co-creator van 52 Weeks Of UX & Ffffallback en de Director of User Experience voor Socialcast.

Boekpromotie voor OPCs

Franse wetenschapper, Professor Jack Masquelier, isoleerde in 1948 als eerste OPCs. De nieuwe website fungeert als een platform voor iedereen die meer wil weten over OPCs en het wetenschappelijk onderzoek achter dit product.

Every child is an artist. The challenge is to remain an artist after you grow up. - Pablo Picasso
Pablo Ruiz Picasso was een Spaanse kunstenaar die het grootste deel van zijn volwassen leven in Frankrijk doorbracht. Hij wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20ste eeuw. Hij staat bekend als mede-oprichter van de kubistische beweging, de uitvinding van de geconstrueerde sculptuur, de co-uitvinding van de collage, en voor de grote verscheidenheid aan stijlen die hij heeft helpen ontwikkelen en verkennen.