Van Gils

Van Gils staat sinds 1948 bekend om zijn stijlvolle pakken. Nu mannen ook steeds meer online shoppen, werd het tijd voor een moderne e-commerce omgeving. Online shoppers verwachten tegenwoordig een echte beleving en ons werd gevraagd de nieuwe branding strategie te realiseren en een nieuwe e-commerce omgeving te ontwikkelen. 

Typify ontwikkelde voor Van Gils een responsive e-commerce platform op Drupal, uitgebreid met Drupal Commerce. Dit multichannel e-commerce platform biedt de mogelijkheid om de content en het productaanbod te personaliseren. Zo kunnen promoties worden gecreëerd op basis van klantgegevens zoals historische aankopen en demografische gegevens.

Voor een soepele communicatie van productinformatie is de webshop gekoppeld aan het ERP-systeem en een fulfilment partij. Ook toont het gerelateerde producten en een ‘shop by look’ sectie. Een blog, historische tijdslijn en press clippings en een store locator met kaart is geïmplementeerd om het Van Gils verhaal te kunnen vertellen. Via de B2B shop kunnen aangesloten ondernemers eenvoudig inzicht krijgen in de voorraad, prijzen, collectie, orderverleden en promoties. 

#71b4d1
#f2f2f2
#727272
#ffffff