Van Gils

Van Gils staat sinds 1948 bekend om zijn stijlvolle pakken. Nu mannen ook steeds meer online shoppen, werd het tijd voor een moderne e-commerce omgeving. Online shoppers verwachten tegenwoordig een echte beleving en ons werd gevraagd de nieuwe branding strategie te realiseren en een nieuwe e-commerce omgeving te ontwikkelen. 

Typify ontwikkelde voor Van Gils een responsive e-commerce platform op Drupal, uitgebreid met Drupal Commerce. Dit multichannel e-commerce platform biedt de mogelijkheid om de content en het productaanbod te personaliseren. Zo kunnen promoties worden gecreëerd op basis van klantgegevens zoals historische aankopen en demografische gegevens.

Voor een soepele communicatie van productinformatie is de webshop gekoppeld aan het ERP-systeem en een fulfilment partij. Ook toont het gerelateerde producten en een ‘shop by look’ sectie. Een blog, historische tijdslijn en press clippings en een store locator met kaart is geïmplementeerd om het Van Gils verhaal te kunnen vertellen. Via de B2B shop kunnen aangesloten ondernemers eenvoudig inzicht krijgen in de voorraad, prijzen, collectie, orderverleden en promoties. 

Masquelier's

De producten van Masquelier's bevatten een van de krachtigste antioxidanten, namelijk OPC. Deze voedingssupplementen versterken vitamine C en vitamine E; en kunnen worden ingezet bij een verminderde doorbloeding, een verhoogde stofwisseling of ontstekingen. 

Medische middelen dienen aan strikte voorschriften te voldoen. Deze variëren per land. Om wereldwijd aan de eisen te voldoen is Masquelier’s altijd erg voorzichtig geweest met de online inspanningen. Gelukkig kon met de hulp van Typify in Drupal 8 een snel en betrouwbaar systeem opgezet worden om bezoekers van de juiste informatie te voorzien. Een complex algoritme detecteert het land van herkomst van de bezoeker en leidt die naar de juiste website. Bij enige twijfel wordt de bezoeker naar de algemene website verwezen.

Typify heeft met de verschillende platformen ruimte gecreëerd om het verhaal van Masquelier’s te vertellen, meer bezoekers aan te trekken en de conversie te verhogen. De nieuwe website van Masquelier’s biedt zakelijke klanten een optimale ervaring in de vorm van bestelgemak en productinspiratie. Een belangrijke stap in de verandering van een webshop als ééndimensionaal verkoopkanaal naar een e-commerce gedreven platform.